White Caps Turnhout, samen met HYC en Chiefs Leuven actief in de North Sea Cup, heeft zich met onmiddellijke ingang teruggetrokken uit deze grensoverschrijdende competitie. Ze spelen wel de finale van de Beker van België tegen HYC.

Reden voor deze onmiddellijke terugtrekking is volgens Guy Van der Stuyft, voorzitter van White Caps, de houding van de Nederlandse Ijshockeybond.

Omwille van verschillende zieke en geblesseerde spelers, was White Caps niet meer in staat om een volwaardig team op het ijs te zetten, zeker niet toen ook 6 imports besloten omwille van bovenstaande reden, Turnhout te verlaten.

Na overleg met de Belgische Ijshockeybond, HYC en Chiefs Leuven, was men overeengekomen om de Belgische internationale transferperiode voor White Caps te verlengen van 20 december naar 31 januari 2012. Turnhout zou tijdens deze periode dan 3 imports mogen contracteren.

Helaas ging de NIJB met dit Belgische voorstel niet akkoord. Door deze weigering zag het bestuur van de Turnhoutse club geen reden meer om nog verder te doen in de sterke North Sea Cup, vandaar de beslissing om zich, ondanks de Belgische welwillendheid, terug te trekken.

Beker van België
De finale voor de Beker van België komt door deze terugtrekking niet in het gedrang.

De wedstrijd HYC - White Caps van vrijdag 20 januari zal naar alle waarschijnlijkheid niet plaatsvinden. Zowel voor spelers als supporters is dit een spijtige zaak, want hiermee verdwijnt toch een van de spannendste derbys in het ijshockey. En tevens was dit een goede gelegenheid met het oog op de finale om te zien hoe ver de tegenstander stond.

Meer info vind je op Whitecaps

Foto's: Nnieuws/archief-Peter Vissers